Relining

Jämföra reliningkonsult i Malmö

Malmö: För fastighetsägare finns ett flertal företag att välja mellan när relining behöver ske i en bostad. Vilka faktorer är viktiga att jämföra hos en konsult– för ett prisvärt och säkert resultat?

Se på referensprojekt och kontrollera åsikter

Det bästa sättet för en konsult att få nya kunder är tidigare nöjda kunder. Med andra ord väger referenser extremt tungt. Därmed väljer många även att lägga upp referensobjekt på sin hemsida. Objekt som nya kunder kan se på och förstå hur omfattande arbete som företaget klarar av att hantera.

En fastighetsägare skulle även kunna kontakta andra fastighetsägare som anges som referens. Detta för att få en tydligare bild över hur arbetet förväntas löpa på, höra hur de blivit bemött osv. Som bostadsrättsförening är det även bra att kontakta andra föreningar som relativt nyss engagerat någon reliningkonsult i Malmö. Detta för att höra deras åsikter om de företag som de anlitat.

Välj konsult som kan hjälpa till hela vägen

En så kallad reliningkonsult kan antingen vara väldigt smal eller väldigt bred gällande vilka tjänster som erbjuds. En del utför exempelvis enbart besiktningar medan andra driver stora projekt – från idé till färdig dokumentation av arbetet. Att välja en konsult som kan genomföra allt arbete innebär att hjälp ges med:

 • Kontroll
  Första steget är att kontrollera stammarna och dess kvalité. Det avgör om stamrust, relining eller annan åtgärd behöver ske.
 • Offerter
  Om relining behöver ske kommer denna konsult att skapa ett tydligt offertunderlag som sedan används i kontakt med företag i Malmö. Därmed får alla exakt samma underlag – vilket gör det enklare att jämföra deras offerter.
 • Besiktning
  Under arbetets gång sker löpande besiktning. Detta för att upptäcka eventuella felaktigheter tidigt.
 • Efterkontroll
  När arbetet är helt klart sker en efterkontroll. Många arbetar med videodokumentation vilket gör att fastighetsägaren har bevis på utfört uppdrag.

Hitta BRiF-ansluten konsult för relining i Malmö

I Sverige finns enbart drygt 15 olika företag som är godkända av BRiF. Med andra ord godkända medlemmar i den nationella branschföreningen vars syfte är att skapa säkrare och förbättrade arbetsrutiner. Detta gäller både hur arbetet ska utföras och hur kunder ska bemötas gällande avtal m.m.

En konsult behöver inte vara ansluten för att kunna göra ett bra jobb. Men som med alla branschorganisationer innebär en anslutning en kontrollfunktion och att företaget åtagit sig att följa vissa regler. Alla företag i Malmö, som erbjuder relining, är inte anslutna till denna organisation.