Bygg

Vad du behöver veta om en totalrenovering

Totalrenovering av din bostad är faktiskt precis vad det låter som – en total renovering av bostaden. Det handlar alltså om att mer eller mindre ta bort allt som finns på insidan, riva allt och sedan bygga upp det på nytt.

Så vad brukar ingå i en totalrenovering? Jo, främst handlar det om WC, tvättstuga, badrum, kök där måleri, golv och el ingår. Dessutom görs en intern besiktning, bortforsling av allt skräp och städning av ytorna. Själva arbetet och byggmaterialet ingår givetvis. Det som då tillkommer för dig är inköp av inredning och vissa andra saker såsom kakel, klinker, köksskåp och handfat.

Priset för en totalrenovering skiljer sig åt om du bor i ett mer modernt hus eller i ett sekelskifteshus. Det beror också på om du bor i en lägenhet, radhus eller villa eftersom ytan kan variera kraftigt mellan dessa boendeformer. Priset beror också på hur avancerad renovering du vill ha. Om du till exempel vill lägga till att firman ska riva tapeter eller flytta ett avlopp kommer detta att kosta dig mer. Om du också använder dig av mer exklusiva material såsom fiskbensparkett eller marmor höjs priset av naturliga skäl.

Fördelar med en totalrenovering

Det finns flera betydande fördelar med att göra en totalrenovering istället för att göra delar av den. Dessa är bland annat:

  • Du sparar ofta tid då det går snabbare än att göra en delvis renovering.
  • Du kan spara en hel del pengar.
  • Det är det effektivaste sättet att göra en större renovering på.

För att en totalrenovering av din lägenhet eller hus ska bli så bra som möjligt finns det vissa saker du behöver ta i beaktande. Dels krävs det god planering, samarbete och problemlösningsförmåga och dels krävs det också rätt firma för att kunna utföra detta. Och för att du ska få det du drömt om på ett så smidigt sätt som möjligt. Vi kan hjälpa dig med både ritningar och design för att du ska uppnå bästa möjliga resultat. Genom att boka ett kostnadsfritt besök som utmynnar i en offert kan du påbörja din resa mot den bostad som du länge velat ha.